Blog Marijke

Dankzij de Akern BIA101 kan ik in mijn praktijk heel nauwkeurig de samenstelling van jouw lichaam meten. Dit heeft een grote toegevoegde waarde voor mijn begeleiding en jouw motivatie. 

Je gewicht en je BMI geven een indicatie van een eventueel gezond gewicht of overgewicht, maar zeggen niets over je lichaamssamenstelling. Iemand kan een hoog gewicht hebben, maar zeer veel soiermassa hebben en daardoor juist heel gezond zijn. Omgedraaid kan iemand met een BMI binnen de ideale grenzen een heel slechte lichaamssamenstelling hebben, met een hoog vetpercentage en een lage spiermassa. Of iemand kan op het eerste oog een gezond gewicht hebben, maar zeer weinig drinken en daardoor uitgedroogd zijn. 

Het meten van de lichaamssamenstelling is ook een zeer nuttige manier om tijdens de behandeling de evolutie op te volgen. Wanneer je bijvoorbeeld gewicht wil verliezen, is het belangrijk dat je spiermassa op zijn minst gelijk blijft. Als we zien dat je spiermassa afneemt, is dit een duidelijk signaal dat het programma moet bijgestuurd worden.

BENIEUWD NAAR JOUW LICHAAMSSAMENSTELLING?

Maak een afspraak voor een analyse en kort advies voor slechts 25€.

Je krijgt: 

- inzicht in jouw lichaam

- wat is je vetpercentage?

- ben je goed gehydrateerd?

- zijn je lichaamscellen goed gevoed? 

- waar moet je op letten qua voeding? 

- wat kan je doen om je lichaamssamenstelling te verbeteren? 

Vorige 10 blogberichten