Blog Marijke

Wat is jouw favoriete smoesje waarom het niet lukt om gezond te kiezen? Ik kies eentje uit de meest voorkomende excuses en geef je tips om dit smoesje uit de weg te ruimen. 

OVERGEWICHT ZIT IN MIJN GENEN

"Het zit nu eenmaal in mijn familie, die zijn ook allemaal te zwaar en ik heb dezelfde genen. Daarom lukt het mij moeilijker om af te vallen dan anderen"

Onderzoek heeft onlangs aangetoond dat de reden dat je als kind van ouders met obesitas zelf ook obesitas krijgt vooral te maken heeft met de eet- en leefgewoonten die je als kind hebt geleerd. 

Zo zijn kinderen van muzikale ouders vaak zelf ook muzikaal, en zijn kinderen van sportieve ouders vaak ook sportief. Ook in deze gevallen is het niet omdat de kinderen muzikaal of sportief zijn aangelegd door hun genen, maar omdat ze van jongs af aan met muziek en sport in aanraking zijn gekomen. 

Het is dus een kwestie van aangeleerd gedrag afleren. Dat betekent: kijk goed naar je eigen eetpatroon en de activiteiten die jij (niet) doet, en vergelijk dit met hoe je als kind opgegroeid bent. Zodra je de overeenkomsten ziet ben je al halverwege, omdat je dan ook precies weet welke gewoonten je aan moet pakken. 

Succes!

Vorige 10 blogberichten